قسمت دوم مقاله افسردگی اساسی که در مورد همه گیر شناسی، بروز، ویژگی های جنسیتی و جمعیت شناختی افسردگی است در پی اس ایران منتشر می شود.
براساس DSM.IV-TR همه گيرشناسي اختلال افسردگي به شرح زير مي باشد:
شيوع M.D.D در مردان 100/3-2 در مردان و 100/ 10-5 در زنان همچنین موارد بروز یا نرخ بروز برای زنان 100/3 و در مردان 100/1 می باشد. شیوع برای تمام عمر در مردان 10- 25 درصد و برای زنان 5-12 درصد است.
مقاله ای جامع در مورد افسردگی از احمدرضا محمدپور در پی اس ایران منتشر می شود این مقاله را در چهار بخش در سایت قرار می دهیم.
افسردگي سرماخوردگي بيماري هاي رواني است. حدود يك پنجم بالغين در طول زندگي دچارM.D.D مي شوند. افسردگي به مثابه يك كوه يخ است كه قسمت تشخيص گذاشته شده نوك برآمده از آب مي باشد.
در اين مقاله تاريخچه اختلالات خلقي بررسي شده است و شروع آن به بقراط نسبت داده شده است. همچنين ساير ريشه هاي تاريخي مورد نگاهي اجمالي قرار گرفته است. M.D.D از نظر همه گير شناسي بررسي شده كه نسبت زن به مرد 2 به 1 است. ولي همه گيرشناسي آن در تمام كشورها يكسان گزارش نشده و در خاور دور كمتر است. از نظر ويژگيهاي جمعيت شناسي M.D.D در سنين پائين تر در حال گسترش و شكل گيري انواع مقاوم تر آن گزارش شده است. فقر، حمايت اجتماعي، سابقه سوء مصرف الكل و ... از عوامل خطرساز است ولي نقش فقر و طبقه اجتماعي زير سوال رفته است.
طبقه بندي افسردگي بصورت كامل در DSM ها بررسي شده ولي تنها10 ICD بصورت كامل ذكر شده است. تشخيص و طبقه بنديM.D.D براسا DSM-IV-TR يا چهارمين راهنماي آماري تشخيص انجمن روانپزشكي امريكا - متن تجديد نظر شده (2000) ذكر شده و ساير مولفه هاي سير، پيش آگهي و ... به تفصيل بيان شده است.
در قسمت روان درماني افسردگي سه رويكرد درماني روان تحليل گري، درمان بين فردي و شناخت درماني رفتاري بصورت اجمالي بررسي شده است، ولي به شناخت درماني نگاهي عميقتر شده زيرا كه درمان مطرح افسردگي در قرن حاضر مي باشد. همچنين دگرگوني هاي جديد در شناخت درماني نيز مورد توجه قرار گرفته است.كلمات كليدي: خلق، عاطفه، افسردگي اساسي، سوگواري، درمان روان تحليل گري، درمان بين فردي، شناخت درماني رفتاري.