در این نوشتار کوشش شده است با نگاهی به اصول اساسی نظریه کلبرگ پیرامون موازین رشد اخلاق و قضاوت اخلاقی در نوجوانان و جوانان به یک روش آموزش قضاوت اخلاقی در گروه سنی دبستان و دبیرستان به شکلی موثر از دیدگاه وی اشاره شود. وی با غیر موثر دانستن روش آموزش رشد موازین اخلاقی به شیوه سنتی، بر مشارکت دادن مستقیم نوجوانان و جوانان در تصمیم گیری های مربوط به تدوین مقررات و قوانین، همچنین بحث و گفتگو با آنان پیرامون ارزش ها و هنجار های پسندیده اجتماعی تاکید دارد.
کلید واژه: اخلاق، قضاوت اخلاقی، نظریه کلبرگ
نام آلفرد بینه با سنجش هوش پیوند خورده است. این اندیشمند فرانسوی عمر خود را صرف اصلاح نظام آموزش و پرورش فرانسه کرد. هوش از نظر او مقوله ای انعطاف پذیر و تجربه محور است، تنها میزانی از ژنتیک کافی است آنچه نوزاد ژنتیک است توسط مادر محیط پرورش می یابد. او به جای تکیه بر سنت آموزش و پرورش فرانسه و به جای تکیه بر اوامر بالا دست به پژوهش دست زد. پی اس ایران ضمن تجلیل از مقام علمی این ساختار شکن علم روان شناسی چکیده ای از کتابی با نام آلفرد بینه به قلم فرید براتی و به همت نشر دانژه را منتشر می کند.
این روزها کارل گوستاو یونگ دوباره با کتاب قرمز که در چند مطلب پیشتر به آن پرداختیم سر زبان ها افتاده است و در محافل روان شناسی ، فلسفی و یزدان شناسی مطرح است. این بهانه ای شد تا یکی از مطالب قبلی پی اس ایران را که در قالب قدیمی سایت قرار داشت را دوباره منتشر کنیم. مقاله ای تحت عنوان یونگ و نماد پردازی دینی که تالیف مایکل آرگایل است و توسط احمدرضا محمدپور به فارسی ترجمه شده است. این مقاله در نشریه نقد و نظر در سال 1384 چاپ شده است که برای اطلاعات بیشتر در مورد این مقاله به ادامه مطلب مراجعه کنید. همچنین خانم صبا خدایاری فرد همکار گرانقدر روانشناس بالینی ما، در ویرایش متن کمک شایانی نموده اند. برای ایشان آرزوی موفقیت داریم.