
مادران جوان و نیاز نوزادان
گزیده ای از کتابی به همین نام تالیف :دونالد وودز وینی کات ،ترجمه: اشرف کربلایی نوری نشر دانژه،1385 ،خلاصه سازی توسط گروه پی اس ایران
دونالد وینی کات (1896-1971)Donald Woods Winnicott روانکاوی شهیر از مکتب بریتانیایی روابط ابژه است. مفهم سازی او از خود کاذب و راستین و یا مفهوم مادر خوب کافی یا آغوش نگهدارنده همه و همه بیانگر نقش جاودانه او در روانکاوی معاصر است. در یک جستجوی مقدماتی در وب پی خواهیم برد که در مورد ایشان مطلب خاصی وجود ندارد لذا به خلاصه سازی کتاب وینی کات همت گماردیم.

پیشتر در مورد خود زنی یا جرح خویشتن یادداشتی از احمدرضا محمدپور منتشر شده بود. در این مطلب افسانه ها و خرافه های رایج در مورد خودزنی بررسی شده است. از آنجا که یکی از اهداف اصلی پی اس ایران خرافه زدایی از اختلال های روانی است این نوشتار به دقت و از منابع متعددی به این مقوله پرداخته است.
1- جرح خویشتن به طور معمول یک تلاش نافرجام برای خودکشی است:
این افسانه علی رغم تمام مطالعاتی که انجام شده است هنوز وجود دارد. مطالعات نشان
می دهد هر چند افراد مبتلا به جرح خویشتن ممکن است نسبت به دیگران در معرض خطر بالاتر خودکشی باشند اما آنها ميتوانند بین اعمال منتهی به جرح خویشتن و تلاش منتهی به خودکشی تمایز قایل شوند. اگر نگوییم بسیار، اغلب افراد مبتلا به جرح خویشتن شیوههای کاملاً متفاوتی در مقایسه با خودکشی کنندگان مورد استفاده قرار ميدهند......
بخش دوم مقاله انسان در جستجوی معنای نهایی
اگر سخنرانى اهل وين باشد, به طور حتم از او انتظار داريد كه مانند من لهجه غليظ وينى داشته باشد و اگر روان پزشك باشد, باز انتظار داريد تا سخنرانى خود را با اشاره به زيگموند فرويد آغاز كند, چرا كه نه؟ همه ما از فرويد آموخته ايم كه انسان را موجودى بدانيم كه اساساً با لذت جويى سروكار دارد. با اين همه, فرويد بود كه مفهوم (اصل لذت) را مطرح كرد و وجودِ هم زمانِ اصل واقعيت, به هيچ روى با فرضيه او درباره لذت جويى به عنوان انگيزش اوليه انسان, تعارض و تضادى ندارد; زيرا خود فرويد بارها گفته بود كه اصل واقعيت تنها امتداد اصل لذت است كه در پى تحقق يك هدف است: لذّت و ديگر هيچ.
اما نبايستى از نظر دور داشت و از ياد برد كه بنا به گفته فرويد, (اصل لذت) ـ باز به زعم فرويد ـ خود در خدمت اصل فراگيرترى به نام (تعادل حياتى) است10 (كُنن, 1932) كه هدف آن كاهش تنش به منظور حفظ يا احياى توازن درونى است.......

مقاله اى كه پيش روى شماست ترجمه متن سخنرانى ويكتور اميل فرانكل, به مناسبت اهداى جايزه اسكار پفيستر به او در انجمن روان پزشكى امريكا در دالاس تگزاس است. اين سخنرانى كه در سال 1985 ايراد شده است, با عنوان (فصل نهم), به كتاب خداى ناهوشيار اضافه شد. خداى ناهوشيار كه به گفته فرانكل, متن مبسوط سخنرانى او پس از جنگ جهانى دوم در ميان جمع كوچكى از روشنفكران وِينى است كه عنوان پايان نامه او در مقطع دكتراى فلسفه در سال 1948 را نيز در بر مى گيرد, نخست در 1947 به آلمانى و با عنوان Derunbewsstr Gott منتشر شد و سپس در سال 1975 به انگليسى و با عنوان The unconscious God ترجمه گرديد.
مقاله (انسان در جست وجوى معناى نهايى) كه در سال 2000 به انگليسى منتشر شده است, فصل نهم كتاب خداى ناهوشيار است كه در سال 1375 به قلم ابراهيم يزدى و با عنوان خدا در ناخودآگاه, ترجمه شده است و كم و بيش همان هشت فصل نخست متن چاپ شده در سال 2000 است; از اين رو, با توجه به اهميت اين سخنرانى به عنوان يك متن كلاسيك در قلمرو روان درمانى وجودى و به ويژه معنادرمانى, به ترجمه آن همت گمارديم. ...........................

کار ل گوستاو یونگ صاحب مکتب روانشناسی تحلیلی در گستره روانشناسی روانکاوانه است. کتاب های او راز آلود است. از روان شناسی کیمیاگری گرفته تا انسان و سمبولهایش همه و همه مبین نگاه ویژه او به نمادها در قالبی دیگر است. این مطلب پی اس ایران را به خبر انتشار آخرین اثر کارل گوستاو یونگ تحت عنوان کتا ب قرمز یا دانشنامه نوین ( Liber Novus) اختصاص می دهیم. انتشار این کتاب که یونگ آن را برای گریز از اتهام به غیر علمی بودن به تعویق انداخت توسط نوه اش اورلیخ هوئرنی(Ulrich Hoerni) متحقق شد.

با توجه به اهمیت پدیده خود زنی یا جرح خویشتن نوشتاری از آقای احمدرضا محمدپور روان شناس بالینی و رواندرمانگر با رویکرد تحلیلی(روانکاوانه) را در پی اس ایران منتشر می کنیم. در این نوشتار به شکل خلاصه و موجز در مورد خود زنی یا self harm مطالب مهم و کلیدی فهرست شده اند. امیدواریم درمانگران از قسمت نخست این مطلب استفاده کنند.

«اصول و معيارهاي اخلاقي روانكاوي» ترجمه ای از مقاله ای است که در نشانی اینترنتی انجمن روانکاوی امریکا قرار دارد « http://www.apsa.org/About_APsaA/Ethics_Code.aspx» . این مقاله توسط کامران یثربی که دکترای روانشناسی به فارسی ترجمه شده است. ایشان در کنار تدریس به ارائه خدمات روانشناختی با رویکرد پویشی نیز می پردازد.