
«من کیستم؟» این سؤال مهم و در کل شناخت هویت و تلاش برای کسب آن، هدف پردازش به زندگینامه اریکسون و بیان نظریه های او در این مطلب می باشد. بحثی که پرداختن به آن در چنین روزگاری وظیفه مهم کارگزاران بهداشت و روان می باشد. خواندن زندگینامه اریکسون ما را با نمونه ای موفق از تلاش برای کسب هویت در بطن شرایطی ناگوار و دشوار نیز آشنا می کند..... این نوشتار مقاله ای خلاصه شده از کتاب اریک اریکسون دکتر امیر حسن رفیعی نشر دانژه است که توسط گروه پی اس ایران تهیه شده است.

اصطلاح بهداشت روان Mental Health ، اصطلاحی است که می توان آن را از نقطه نظرهای مختلف بررسی کرد و با در نظر گرفتن مسائل فرهنگی، اعتقادی وامثال آن رنگ و بو، و حتی تعریف بهداشت روان در یک جامعه ممکن است دست خوش تغییر شود.زیرا، هر فرهنگی براساس معیارهای خاص خود به دنبال بهداشت روان است . اما بی شک، هدف هر جامعه ای فراهم ساختن شرایطی است که سلامت اعضایش تحقق پیدا کند. حال آنکه بهداشت روان قسمتی از سلامت عمومی است و پیشرفت یک جامعه را تضمین می کند. توسعه و پیشرفت یک جامعه تنها به کمک نیروهای انسانی برخوردار از سلامت روانی و جسمانی ممکن خواهد بود.نگاه کل نگر و نظامدار به بهداشت روان به معنای دیدن آن در گستره ای به وسعت جامعه است که هدف این نوشتار نیز دنبال کردن این خط فکری و آشنا کردن مردم ، در هفته ی بهداشت روان، با این مفاهیم است.
دهه روان شناسی و کنسرو سازی از مفهوم بهداشت روان
پیش از پرداختن به هر مطلبی اجازه دهید به شکلی از آموزش مفاهیم روان شناختی بیندازیم که امروزه باب شده است، یعنی ساده سازی مفاهیم روان شناسی و البته مقوله بهداشت روان . هر چند در ظاهر این کار، کار ارزشمندی است اما اشکال های عدیده ای دارد که نگاهی به آمار و ارقام برنامه ی جوان ، ناکام مانده ی طرح ادغام بهداشت روان در نظام سلامت عمومی خود مبین این مطلب است. آغاز روان شناسی کنسروی را نشان می دهد.
سانتیاگو رامون کاخال (1852-1934)Roman y cajal نام غیر قابل انکاری در بیولوژی و نورولوژی است. با توجه به هدف پی اس ایران در انتشار مطالب متنوع و پایه ای در قلمرو روان شناسی و روان درمانی به این دانشمند شهیر اسپانیایی می پردازیم. این مقاله خلاصه ای از کتابی به همین عنوان از نشر دانژه و به قلم واحد داداش زاده است و خلاصه سازی از گروه پی اس ایران است.




